ФК Нефтяник-Укрнефть (Ахтырка) | Неофициальный сайт. Уважаемые гости регистрируйтесь пожалуйста на сайте!. Уважаемые пользователи заходите на канал в мирке #fcneftianik-ukrneft (server:irc.vip, Port:7777)!!!
Пятница, 19 Апреля 2024, 05:22:15
Меню сайта
  • Новости
  • Блог
  • Состав команды
  • Календарь матчей
  • >>> Форум <<<
  • Гостевая
  • Написать админу
  • Сайт продается
  • Разделы новостей
    Анонс матчей [5]
    Видео [1]
    Кубок Украины [1]
    Товарищеские игры [4]
    Пресс-конференция [6]
    Трансферы [7]
    Фотогалерея [2]
    Разное [10]
    История клуба [11]
    Первая лига [21]
    Темы на форуме
    Наш опрос
    Как закончится матч 19-го тура "Нефтяник"vs"Оболонь"?
    Всего ответов: 28
    Турнирная таблица
    М Команда І О
    1"Оболонь"1840
    2"Закарпаття"1838
    3"ПФК Севастополь"1834
    4"Сталь"1828
    5"ІгроСервіс"1828
    6"Волинь"1827
    7"Десна"1826
    8"Нафтовик"1725
    9"ПФК Олександрія"1824
    10"Дністер"1823
    11"Кримтеплиця"1722
    12"Динамо-2"1821
    13"Княжа"1820
    14"Фенікс-Іллічовець"1718
    15"Геліос"1818
    16"Прикарпаття"1717
    17"Енергетик"187
    _____________________

    Прогноз погоды
    Завтра будет солнечно,
    футбол будет ;)
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Друзья сайта
    футбол на куличках
    Участник
    ukranian google


    Главная » 2008 » Декабрь » 1 » «Нафтовик-2» − чемпіон Сумщини
    00:03:21
    «Нафтовик-2» − чемпіон Сумщини


    Володар цьогорічних золотих нагород ФК «Нафтовик-2» з Охтирки − один з наймолодших колективів, які брали участь у першості Сумської області з футболу-2008. Клуб був заснований в 2002 році з метою підготовки молодих футболістів − випускників ДЮСШ «Нафтовик» для команди майстрів ФК «Нафтовик». Саме вони сьогодні складають основу команди де також грають працівники НГВУ «Охтирканафтогаз», Качанівського ГПЗ, Охтирського управління бурових робіт.

    Чемпіонський дебют


    Вже з моменту появи «Нафтовика-2» на футбольній карті Сумщини команда заявила про свої наміри боротися за найвищі місця в чемпіонаті. Їх вона задекларувала відразу після свого дебюту у першості, ставши її переможцем у 2002 році. Відтоді практично жоден сезон не обходився без того, аби «Нафтовик-2» не поповнював число здобутих ним трофеїв.

    Титули та нагороди

    2003 рік − команда виграє Суперкубок «Приватбанку», а також стає володарем Суперкубку, заснованого Михайлом Фоменком. 2004 рік − 1 місце в зимовому чемпіонаті Сумщини. 2006 рік − срібний призер чемпіонату області. 2007 рік − бронзовий призер чемпіонату Сумщини. 2008 рік − чемпіон області. За цей час команда ставала шестиразовим переможцем спартакіад ВАТ «Укрнафта» з міні-футболу та спартакіад НАК «Нафтогаз» України, була призером міжнародних змагань з міні-футболу, які проводилися в Києві.

    Вирішальний матч

    Нинішній сезон команда, очолювана досвідченим фахівцем Олександром Сікуном, провела досить рівно, довівши своєю грою претензії на високе місце. У фінальній частині змагань команд першої групи «Нафтовик-2» в 16 поєдинках здобув 13 перемог, забивши у ворота суперників 41 м’яч. Вирішальним для охтирчан став матч останнього туру, в якому вони на своєму полі зустрілися зі своїм головним конкурентом у боротьбі за чемпіонство − конотопським «Шахтарем». На той момент «Шахтар» на одне очко випереджав охтирчан, і їм для того, аби вийти на перше місце, потрібна була лише перемога. З огляду на важливість цього поєдинку гра видалася напруженою, а її долю вирішив один м’яч, забитий «Нафтовиком».

    Найкращий з найкращих

    За підсумками сезону безумовно кращим гравцем команди став її капітан Руслан Табачун. Досвідчений футболіст, який має досвід виступів у командах вищої та першої ліги, вів за собою колектив, забивши не один вирішальний м’яч. Також «Нафтовик-2» може похвалитися тим, що він є єдиною аматорською командою Сумщини, за яку виступають два темношкірих футболісти. Один з них, нігерієць Окойа Чігбо Гудвін, є мешканцем Охтирки, де він має сім’ю. Ще один іноземець − ганієць Сілва − приїхав до Охтирки з Харкова. Обоє володіють віртуозною технікою і їм в команді відводиться важлива роль: Чібо грає в нападі «Нафтовика-2», амплуа ж Сілви − опорний півзахисник.

    Запорука перемог

    На запитання, завдяки чому охтирцям вдалося виграти першість, головний тренер Олександр Сікун відповідає, що високому результату команда має завдячувати насамперед зусиллям адміністрації нафтогазовидобувного управління «Охтирканафтогаз» (директор Олег Франчук, голова профспілки − Михайло Канівець), Охтирського управління бурових робіт (начальник − Володимир Клоченко), Качанівського газопереробного заводу (директор − Олег Каша) та профспілкових органів Охтирського району, які створили відповідні умови для успішних виступів колективу.

    Підтримка районного маштабу

    «Попри те, що місцем дислокації клубу значиться Охтирка, про неї, як бачите, турбувалися фактично всі потужні підприємства нафтогазового комплексу, які працюють на території Охтирського району. Наші спонсори подбали про те, аби в команди була нормальна тренувальна база, надавши можливість футболістам використовувати спорткомплекс «Нафтовик» в Охтирці, де є всі умови для підготовки. Також ми не мали проблем з транспортом на виїзні ігри, з коштами на відрядження гравців. З такими тилами ми просто не мали права виступити гірше. Хоча далося це й нелегко. В останні роки боротьба за чемпіонство в першості області точиться між трьома командами: «Нафтовиком-2», конотопським «Шахтарем» та роменським «СБК-Кондитер». Нинішній сезон, на відміну від наших конкурентів, ми розпочали з двох поразок, але потім, доукомплектувавшись, знайшли свою гру і впевнено йшли до перемоги», − зазначив Олександр Сікун.

    «Нафтовик-2» (Охтирка) у сезоні-2008:

    Воротарі − Валентин БІРЮК, Василь ШПУК.

    Захисники − Сергій ОСАДЧИЙ, Віталій ЗАХАРЧЕНКО, Павло ЗАХАРОВ, Віталій БАРАНІН, Юрій ПРІМА, Сергій ЇЖАЧЕНКО.

    Півзахисники − Руслан ТАБАЧУН, Антон СІКУН, Юрій КОРЯЧЕНКО, Юрій ЗАДОРОЖНІЙ, Максим КУЛИК, Сергій КОРИТНИК, Денис КУЧМЕНКО, Євген ДОВГОШИЯ, СІЛВА.

    Нападники − Окойа Чігбо ГУДВІН, Артур ХМАРА, Олександр МАРАБУТА.

    Головний тренер − Олександр СІКУН.

    Начальник команди − Олександр ДОВГОШИЯ.

    Президент − Сергій ОЛОНДАРЬ

    Підсумкова таблиця

    «Нафтовик-2» (Охтирка) 40
    «Шахтар» (Конотоп) 38
    «СБК-Кондитер» (Ромни) 32
    «Авто люкс» (Суми) 26
    «СНАУ» (Суми) 22
    «Іскра» (Недригайлів) 21
    «Псел» (Сумський район) 9
    «Спартак» (Глухів) 7*
    ФК «Кролевець» 5*

    Примітка. * − з команд зняті очки за неявку на ігри.
    http://ffu.org.ua

    Категория: Разное | Просмотров: 1063 | Добавил: [^Шолль^] | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    Форма входа
    Логин:
    Пароль:
    Календарь новостей
    «  Декабрь 2008  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Наша кнопка
    Поиск
    Фото




    Спонсоры





    Поиск
    Архив записей